3 gå-i-byen-steder i Amsterdam

Den afslappede
’t smalle (24 Egelantiersstraat, tlf. 020 6255306)

Det er ikke for sjov, at den lille såkaldt brune cafe, har ordet ’smalle’ i sit navn. Men på trods af sin beskedne størrelse, har den hyggelige cafe og bar sin helt egen og meget Amsterdamske stemning. Lokalerne husede oprindeligt et såkaldt jenever – et hollandsk gin-destilleri – og de flotte messingarmaturer og blyindfattede ruder skaber et lys og en atmosfære, som lokker talrige lokale bargæster til hver aften.

Den musikalske
CC Muziekcafé (384 Rustenburgerstraat, tlf. 06 24236956)

Er du typen, der foretrækker at gå i byen og høre levende musik, så er CC Muziekcafé i Amsterdam et sikkert valg. Hvad enten du er til rock, jazz eller måske endda brasilianske samba-rytmer, så er det stedet for dig, for her spilles stort set alle genrer og musikalske varianter. Stemningen er livlig, især i weekenden, men også i hverdagene kan man få fuld smæk for skillingen. Koncerterne starter nemlig ved sølle 3 euro.

Den livlige
Bar Italia (81 Rokin, tlf. 020 6202442)

Er du til late-night dinner, cocktails og kosmopolitisk stemning, skal du helt sikkert gå i byen på den raffinerede Bar Italia. Stedet er indrettet i en gammel fabriksbygning og fungerer både som cafe, bar og restaurant efter Italiensk forbillede. De super hippe, industrielle lokaler, rummer også en espressobar, og om aftenen fyldes det af unge, smarte og købestærke livsnydere, der kommer for at tjekke hinanden ud, networke og blive set. Stemningen er meget livlig og urban, og festen varer til kl. 4 om morgenen i weekenden.

Oplevelser: