Shopping i tværgaderne

Farverig shopping i Amsterdam

Har du tid og lyst til at ose, så er butikkerne i tværgaderne i den vestlige del af kanalbæltet noget nær paradis. Her er tidligere tiders små værksteder og virksomheder nu indrettet til små trendy butikker.

Ni af tværgaderne er blevet et helt begreb. De hedder bare De negen straatjes - De ni smågader, og her ligger kunsthåndværk, design, caféer, køkkenudstyr, boghandlere og nipsbutikker tæt. Cyklisterne ringer hidsigt for at få shoppe-folket til at forlade den smalle kørebane og holde sig til det endnu smallere fortov.

I Urban Picnic, Oude Spiegelstraat, sælger de kunsthåndværk, i What's Cooking kan du købe farvestrålende køkkenredskaber. Hos Hester van Eeghen i Hartenstraat sælger den kendte hollandske designer både sko og tøj, og i samme gade i Kleikollektief sælger Lerkollektivets medlemmer deres kunsthåndværk.

De negen straatjes er ikke de eneste tværgader med shoppe-charme. Længere mod nord er der Prinsenstraat og Herenstraat med flere fine interiørbutikker med designmøbler og smarte nips.

På den anden side af Kalverstraat - mellem Munttoren og Stopera (rådhus og opera) løber den lille gade Staalstraat, og her ligger også nogle fantastiske butikker.

Uanset om du er barn, forælder eller bedsteforælder, vil du falde pladask for de mange tøjdyr i Beestenwinkel i nummer 11, og i nummer 7 kan du i galleri Droog få dig et godt grin, for her vises med garanti hollandsk design med et smil.

Område: 
Oplevelser: