Fem gratis oplevelser i Amsterdam

Er du i Amsterdam på et skrabet budget, eller kan du bare godt lide gratis oplevelser, skal du læse med her. Amsterdam bugner nemlig af gratis kulturelle tilbud, og vi har udvalgt fem af de sjoveste.

1. Tag færgen gratis til Amsterdams undergrund
Bag hovedbanegården løber floden IJ, og her kan du hoppe på en færge, der ligger parat til at sejle dig over floden – helt gratis. Turen er hyggelig, især om sommeren, og på den anden side af floden ligger et kvarteret Amsterdam Noord, og det hyggelige og hippe kunstnerområde NDSM. NDSM har sit navn efter det gamle NDSM Skibsværft – to enorme fabrikshaller, der nu er indtaget af unge kunstnertyper og omdannet til snesevis af atalier og studier for kunstnere og kunsthåndværkere.

Stedet emmer af undergrundskultur, og om sommeren er her fester, udstillinger og mindre musikfestivaller. Er du sulten eller trænger til en tår over tørsten, kan du slå et smut forbi den hyggelige IJ-Kantine eller Cafe Noorderlight.

2. Gratis bådtur
Med sine mange kanaler og vandløb er Amsterdam virkelig velegnet til sightseeing til søs, og byen byder da også på en ganske gratis bådtur. Hos St. Nicolaas Boat Club kan du medbringe egne mad og drikkevarer, og selvom drikkepenge er skik og brug, er turen faktisk gratis.

Oplev Amsterdam fra dens smukke vandveje – uden at betale en eneste euro. Bare husk at booke din tur ved Boom Chicago Comedy Club i Leidseplein.

3. Gratis koncerter, ballet og opera
I Amsterdam kan du også nyde finkulturelle oplevelser som klassiske koncerter, opera eller ballet ganske gratis. Koncerthuset, eller Concertgebouw, som det hedder på hollandsk, åbner nemlig dørene op for gratis forestillinger hver onsdag eftermiddag kl.12.30.

Her kan du blandt andet nyde en koncert med det Kongelige Koncerthusorkester, Koninklijk Concertgebouworkest, eller en balletforestilling eller performance fra et af byens op-coming talenter. Arrangementet kaldes ’Den gratis frokostkoncert’ og varer en halv time. Husk at komme tildigt, hvis du vil have en plads, da det er meget populært.

4. Besøg et bryggeri - gratis
Heineken er det mest berømte og besøgte bryggeri i Amsterdam, men har du ikke lige mod på at smide de 16 euro i entre, skal du ikke fortvivle. Det charmerende, økologiske bryggeri Brewery’t IJ tilbyder nemlig gratis rundvisninger i deres hyggelige lokaler hver fredag og søndag kl. 16:00.

Her kan du også besøge deres smagsrum, hvor du kan prøvesmage alle deres hjemmebryggede, økologiske øl, og du se deres imponerende flaskesamling, der efter sigende skulle være den største i Europa.

5. Gratis open-air koncerter og teater
Hver sommer lægger det lille, hyggelige udendørs teater i Vondelpark hus til en lang række af underholdende arrangementer, som for eksempel teater, musik, dans og stand-up.

Teatret, med det mundrette navn ’Vondelpark Openluchttheater, blev bygget tilbage i 70’erne, hvor hippierne brugte det til forskellige happenings. Den dag i dag er alle events stadig gratis og åbne for alle, og programmet løber af stabelen fra den 5. juni til 28 august, fredag, lørdag og søndag.
 

Oplevelser: