Cykeltur langs havnen

Cykeltur i Amsterdam

Cyklen er et godt transportmiddel i Amsterdam, og den er helt ideel, hvis du vil ud og blæses lidt igennem ved havnefronten.

På forholdsvis kort tid kan du komme rundt langs kajkanten og se, hvordan et gammelt havneområde med industri, rangérspor og forfaldne pakhuse er omdannet til spændende boligområder med plads til rekreative åndehuller og kreative butikker.

Start med at tage over den smukke og smarte bro Jan Schaefferbrug fra Veemkade til øen Java-eiland. Cykl ned gennem boligkvarteret - altså ikke den nordlige, brede vej langs boligblokkene, men ind gennem boligkvarteret.

Bemærk især de små tværkanaler bl.a. Brantasgracht og Lamonggracht, hvor arkitekter har lavet en moderne og smuk version af de gamle kanalhuse.
Videre ned over KNSM-laan, hvor der ligger trendy tøj- og interiørbutikker, inden du kommer frem til det runde boligtårn på østenden af KNSM-øen.

Tag turen tilbage langs kajkanten på Levantkade, hvor du evt. kan stoppe ved et par vandingshuller med udsigt over gamle flodpramme, der er omdannet til boliger.

Tilbage til fastlandet og Oostelijke Handelskade bør du kigge inden for i Lloyd Hotel. Her kan du selv vælge om du vil bo på et værelse med 1, 2, 3, 4 eller 5 stjerner. Eller du kan tage en frokost i det flotte restaurationsrum med kig op gennem etagerne.

Du kunne også vælge af spise hos Jamie Oliver i restaurant Fifteen i et gammelt pakhus længere henne. Han er der næppe selv, men restauranten er bygget op efter samme koncept, som hans London-restaurant, hvor unge med en fortid i livets skyggeside får en chance i køkkenet. Fancy indretning.

Vil du ud at more dig så er det muligt i den gamle industribygning Panama, hvor du både kan spise frokost og middag, mens du om aftenen kan se show, eller danse til livemusik.

Tilbage på østspidsen af Oostelijke Handelskade, hvor du startede, kan du tage en velfortjent kop kaffe eller humlesuppe i Zouthaven og være lidt tilfreds med, at det er en dansk tegnestue, der er lykkedes vældig godt med at tegne byens nye musikhus Muziekgebouw Aan 't Ij, som bl.a. rummer jazzhuset Bimhuis.

Område: